Za močne, goste in sijoče laseZa boj proti izpadanju las

Katere ključne vitamine, minerale in rastlinske izvlečke vsebujejo naše Merz Spezial Hair kapsule?

Vas zanima, katere ključne sestavine vsebujejo Merz Spezial Hair kapsule in kako z njihovo pomočjo do svojih sanjskih las?

Ženske se dobro zavedamo, da lepi, gosti in sijoči lasje pripomorejo k večji samozavesti in občutku privlačnosti. Lasje niso le ogledalo zdravja, so tudi pomemben del ženske identitete, kar izvira že iz najstarejših kultur – njihov izgled odločilno vpliva na to, kako se počutimo v svoji koži.

Tako kot koža in nohti pa seveda tudi lasje potrebujejo zadostne količine določenih hranil za svojo lepoto in zdravje. Če vas zanima, katere ključne sestavine vsebujejo naše Merz Spezial Hair kapsule in kako z njihovo pomočjo do svojih sanjskih las, berite dalje!


L-cistein

L-cistein je aminokislina, ki je eden glavnih gradnikov keratina – beljakovine, ki tvori strukturo las. Brez zadostne količine L-cisteina za vzdrževanje keratinskih struktur bodo vaši lasje oslabeli in nagnjeni k lomljenju. L-cistein je obenem ena redkih aminokislin, ki lahko tvori tako imenovane disulfidne vezi, ki držijo keratin skupaj in celo pomagajo lasem zadrževati vlago.

 

Izvleček zelenega čaja, prosa in paprike

Izvleček zelenega čaja poleg antioksidantov vsebuje tudi polifenole, rastlinske spojine, ki spodbujajo ponovno rast las. Študije kažejo, da lahko polifenoli vplivajo na razmnoževanje dermalnih papil, ki so bistvenega pomena za rast lasnih korenin.1

Izvleček prosa bistveno izboljša rast celic v čebulicah las, hkrati pa povečuje debelino kolagena v lasnem mešičku. Vse to pomeni, da proso lahko spodbuja rast las, hkrati pa ohranja obstoječe lase zdrave in močne. To so potrdili v klinični študiji, kjer je 91 odstotkov žensk s prekomernim izpadanjem las opazilo občutno zmanjšanje izpadanja las po treh mesecih dnevnega vnosa izvlečka prosa.2

Izvleček paprike pa spodbuja prekrvavitev lasnih mešičkov, kar zagotavlja bolj zdravo rast las.

Izvleček zelenega čaja poleg antioksidantov vsebuje tudi polifenole, rastlinske spojine, ki spodbujajo ponovno rast las.

Baker

Če želite, da vaši lasje ohranijo svojo barvo, bodo Merz Spezial Hair kapsule vaš novi najboljši pomočnik. Baker, ki ga vsebujejo, namreč pomembno prispeva k normalni obarvanosti las.

 

Vitamini skupine B

Ko gre za ohranjanje zdravih in močnih las, imajo vitamini skupine B eno izmed pomembnejših vlog.

  • Vitamina B2 in B12 imata pomembno vlogo pri presnovi maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov, ki oskrbujejo lase s hranili. Prav tako sodelujeta tudi pri nastajanju in ohranjanju rdečih krvničk, ki so odgovorne za dovajanje kisika v lasišče, kar ugodno vpliva na rast las.

  • Vitamin B6 je pomemben pri sintezi cisteina in njegovi vključitvi v keratin, kar spodbuja zdravo rast las.

  • Folna kislina prispeva k sintezi aminokislin in delovanju imunskega sistema, ima pa tudi vlogo pri delitvi celic.

  • Biotin je med vitamini skupine B pravi zvezdnik pri ohranjanju zdravih las! Biotinu (vitamin B7) včasih pravijo vitamin H zaradi nemških besed »Haar« in »Haut«, ki pomenita lasje in koža. Pomanjkanje tega vitamina lahko povzroči izpadanje in lomljivost las.

 

Železo

Železo sodeluje pri tvorbi hemoglobina in rdečih krvničk, ki so odgovorne za prenos kisika v telesu. Na ta način omogoča oskrbo las s potrebnimi hranili.

 

Cink

Cink je element v sledovih, ki usmerja več kot 300 encimskih procesov. Študije so pokazale, da so nepravilnosti pri metabolizmu cinka v telesu ključne pri prekomernem izpadanju las.3 Cink torej pomembno prispeva k ohranjanju normalnih las, ima pa tudi vlogo pri sintezi DNK in delitvi celic.

 

Viri:

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17092697/
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31135099/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3870206/

Naročite izdelke Merz Spezial ekskluzivno preko spleta!