Pogoji uporabe

Zaščita pravic

Predmet tega obvestila so spletne strani na naslovu www.merz-spezial.si. Vsa vsebina na teh spletnih straneh je last podjetja Medis, d.o.o., in je informativne narave. Informacije na spletni strani www.waya.si ne nadomeščajo posveta z osebnim zdravnikom, ki je edini poklican za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil.

Omejena odgovornost

Medis, d.o.o., ne odgovarja za uporabo spletnih strani www.merz-spezial.si in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Medis, d.o.o., bo z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta skušal zagotavljati njihovo ažurnost in točnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Medis, d.o.o. si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila.

Omejena pravica uporabe vsebin

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem naslovu www.merz-spezial.si za svojo osebno uporabo, pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena.

Varovanje podatkov

Podjetje bo z vsemi podatki, zbranimi na straneh www.merz-spezial.si, razpolagalo v skladu z veljavno zakonodajo.

Mlajši od 18 let

Spletna stran ni namenjena mlajšim od 18 let. Ne zbiramo osebnih podatkov od oseb, za katere vemo, da so mlajše od 18 let. Mlajše od 18 let prosimo, naj nam ne pošiljajo nobenih podatkov.

Napake, vrnitev, zamenjava izdelkov

Zaradi svoje narave, izdelki, naročeni prek  slovenske strani Merz Spezial, niso primerni za vračilo skladno s 43. č členom Zakona o varstvu potrošnikov. To določilo se ne uporablja v primerih napake ali dostave napačnih izdelkov. 

Izdelki, ki so na voljo v spletni lekarni, pripadajo kategorijam zdravil, prehranskih dopolnil, medicinskim pripomočkom in otroški hrani. Ti izdelki lahko prihajajo v stik s telesom in telesnimi tekočinami, za nekatere pa je potrebno tudi hranjenje pri kontrolirani temperaturi. Zato vračilo naročenega blaga NI mogoče.

Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), stranka kontaktira Medis na enega od navedenih kontaktov (telefon ali e-pošta) in Medis bo uredil prevzem ter nadomestilo izdelkov z ustreznimi, na lastne stroške. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti in nepoškodovani embalaži.

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti Medis na e-pošto info@merz-spezial.si v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej Medis v osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico. Medis ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen.

Če je ob prevzemu pošiljke opazno, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Takšen paket je potrebno osebno dostaviti na najbližjo pošto v enakem stanju kot ob prevzemu, poštni uslužbenec pa bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. 

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nam omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik ali kupec, ki je na e-pošto info@merz-spezial.si pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od le-te v dveh letih od oddaje obvestila o napaki zahtevati, da:

odpravi napako na izdelku ali
vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali
vrne plačani znesek.
30. V vsakem primeru ima potrošnik oz. kupec tudi pravico, da od podjetja Medis zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih izdelkov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka. 

Kontaktni podatki za reklamacije

Naslov: Medis, d.o.o. Brnčičeva 1, 1231 Ljubljana-Črnuče s pripisom »Za Merz Spezial«

Elektronska pošta: info(at)merz-spezial.si in info(at)medisplus.si