Kako izgledati čudesno i bez šminke!

Kako izgledati čudovito tudi brez ličil!

Dejstvo je, da se ženske v večini ne ličimo same zase – to nam je dokončno potrdila trenutna situacija. Odkar smo doma, smo v udobnih trenirkah, brez narejene frizure in brez ličil. Redkokatera se vsako jutro še vedno vstane in porabi pol ure pred ogledalom za popoln nanos pudra, rdečila, senčil, maskare in šminke. Zakaj, če nas tako ali tako nihče ne vidi? V čem je potem smisel?

Če smo iskrene same s seboj, je zdaj čas, da si priznamo, da smo se začele na ličila zanašati. Če zaradi dela pozno v noč ne spimo zadosti, si zjutraj na podočnjake nanesemo korektor. Če smo utrujene in posledično blede, posežemo po rdečilu. S tem po eni strani ni nič narobe, po drugi strani pa to pomeni, da se večina izmed nas brez ličil ne počuti dovolj dobro. Pa ne bi smelo biti tako.

To obdobje je zato idealna priložnost, da se spet naučimo počutiti ženstveno in samozavestno v svoji koži tudi takrat, ko ne nosimo ličil. To ne pomeni, da moramo izgledati tako, kot da smo ravnokar ušle iz kamene dobe – s spodnjimi napotki lahko tudi brez ličil poskrbimo za lepo in sijočo kožo ter urejen videz!

Vlažite, vlažite in še enkrat vlažite.

Stavek »Pijte dovolj vode« smo vsi slišali že tolikokrat, da zveni kot pokvarjena plošča. Ampak ali je šel le skozi eno uho noter in skozi drugo ven, ali pa ste kdaj dejansko začele piti več vode?

Voda je nujna za zdravje in dobro počutje, saj odvaja toksine iz naših organov, pomaga prenašati hranila in izboljša elastičnost kože. Brez vode koža hitro postane izsušena in starikava - priporočljivo je, da je popijemo vsaj dva litra na dan, že po nekaj tednih dosledne hidratacije pa bo naša koža postala bolj čista in sijoča.

Jejte zdravo.

Poskrbite za zdravo prehrano, bogato s sadjem in zelenjavo ter poskusite čim manjkrat obiskati svoj hladilnik v upanju, da boste tam našle kakšne okusne prigrizke. Če se sladkim grehom ne morete upreti, jih ob obisku trgovine preprosto ne kupite – če jih ne boste imele na domačih policah, jih boste težko pojedle.

Naspite se.

Poskrbite za dobrih 8 ur spanca na noč – s tem se boste izognile podočnjakom in utrujeni, pusti koži. Zadostna količina spanca bo omogočila počitek tako vašemu telesu kot tudi vaši koži

Uredite si obrvi.

Vsak dober vizažist vam bo potrdil, da so oblikovane obrvi osnova dobrega makeupa. Tako, kot so urejene obrvi eden izmed najpomembnejših delov obraza (ne glede na to, ali ste naličene ali ne), tako lahko tudi neurejene ali napačno populjene obrvi pokvarijo še tako lep obraz.

Za oblikovanje obrvi ne potrebujete ničesar drugega kot kvalitetno pinceto – oblika obrvi naj ustreza vašim potezam in obliki obraza.

Negujte svojo kožo.

Lepa in negovana koža je tista, ki poskrbi, da lahko fantastično izgledate tudi brez kančka ličil.  Kožo vedno temeljito očistite in navlažite, pri čemer izberite izdelke, ki ustrezajo vašemu tipu kože in dajejo vidne rezultate.

Namesto šminke nanesite negovalni balzam za ustnice.

Če želite malce goljufati, si na ustnice nanesite obarvan balzam za ustnice, ki bo le-te navlažil in nahranil ter jih naredil mehke in sočne. Če so vaše ustnice suhe in razpokane, uporabite balzam, ki vsebuje karitejevo maslo ali jojobino olje.

Ne zanemarite svojih las.

V času, ko smo doma in nas razen družine in hišnih ljubljenčkov tako nihče ne vidi (razen ob nujnem obisku trgovine), bi nas večina najraje v nedogled odlašala z umivanjem las – nasploh tiste, ki imamo dolge lase. Potrudite se, da si lase operete najmanj enkrat do dvakrat tedensko in si uredite frizuro – tudi, če to delate samo za vaše lastne oči. Z urejenimi in dišečimi lasmi se boste takoj počutile bolje! 

Sprejmite se takšne, kot ste.

Ni veliko srečnic, ki imajo popolno kožo, dolge trepalnice in polne ustnice -  vsaka izmed nas ima na obrazu »napake«, ki jih želi skriti in poudariti tisto, kar ji je na sebi všeč. A ličila so na koncu dneva samo ličila – ne smejo odločati o tem, kako se počutimo v svoji koži. Ne smejo nas prepričati v to, da brez njih nismo dovolj lepe. Kajti dejstvo je, da prava lepota prihaja od znotraj – in nobeno ličilo na tem svetu nam tega ne more podariti.

Zato izkoristite to obdobje kot priložnost, da spoznate, da se svet brez vsakodnevnega nanosa ličil ne bo podrl – da vas otroci še vedno prepoznajo, da vas mož še vedno gleda s poželjivimi očmi in da ste lepe točno take, kot ste.

Sara Papler Dvornik, un. dipl. kozmetologinja

Naročite izdelke Merz Spezial ekskluzivno preko spleta!