7 ljetnih tajni za lijepu kožu

7 poletnih skrivnosti za lepo kožo

Kdo si ne želi sveže in na otip nežne kože? A resnici na ljubo je ta poleti še pogosteje izsušena, pretirano zagorela in iritirana. Nezadostno negovan obraz pa ne kazi le videza, ampak lahko priča tudi o tem, da smo do svoje kože mačehovski, do svojega zdravja in dobrega počutja pa neprizanesljivi. Čeprav nas do sijoče in na pogled zdrave kože loči le nekaj preprostih ukrepov. Vas zanima katerih? Spoznajmo 7 poletnih skrivnosti za lepo kožo!

1. Recite ne sončenju!

Poletno sonce napolni dušo, pregreje kosti in nas nahrani z vitaminom D. Vendar ne pozabimo, da izpostavljanje soncu za kožo, oči in lase ni popolnoma zdravo. Strokovnjaki že vrsto let opozarjajo, da zdrave zagorelosti ni, da so UV žarki kancerogeni ter da sta sončenje in uporaba solarijev koži in zdravju enako nevarna kot denimo tobačni dim ali azbest.

Dermatologi zato vsako leto znova svarijo pred sončenjem in pozivajo, da naj bi v jesen odkorakali z enako svežim tenom, kot smo se poslovili od zime. Pa ne le zaradi zdravja. Soncu izpostavljena koža je tudi precejšen estetski izziv, saj sončenje kožo izsuši, ji odvzame naraven sijaj in jo grdo stara. Tega pa dame ne želimo, mar ne?

2. Od znotraj navzven

Lepota kože, las in nohtov lahko očara navzven, vendar le če jo z vsemi potrebnimi hranili in minerali zavestno negujemo navznoter. Kako to storimo? Z dovoljšnim vnosom vode ter zdravo, uravnoteženo in redno prehrano. Oboje je pomembno za splošno zdravje organizma.

Za zdrav in elastičen videz kože, čim počasnejše upadanje kolagena in zaščito pred prostimi radikali, ki kožo starajo, je nepogrešljiva ustrezna količina vitaminov A, B2 in C ter cinka, biotina in niacina. Če niste prepričani, da jih z zdravo in redno prehrano vnesete dovolj, se zanesite na kakovostna prehranska dopolnila, s katerimi lahko vnos esencialnih hranljivih snovi, ki podpirajo naravno obnovo kože, ustrezno nadzorujete.

3. Manj je več

Nekatere starodavne modrosti ljudstev so še vedno resnične in utemeljene tudi v sodobnem času. Ena takšnih je prav gotovo povezana z rekom »Manj je več«. V svoje telo vnašajte manj kalorij, jejte manj, a redno in uravnoteženo. Manjši vnos kalorij organizem nedvomno prijazno poživlja in pomlaja. Tudi kožo.

4. Dober spanec je zlata vreden

V vsakdanji naglici pogosto zanemarjamo spanec, ki je nujno potreben za regeneracijo celotnega organizma in duha. Potreba po spanju je sicer zelo individualna, a zbudili naj bi se vedno spočiti in polni energije. Pa se? Najbrž ne. Zato si vsaj v prostih dneh privoščite lepotni spanec. Koža na obrazu se vam bo za kakovosten spanec vsakič znova nemudoma iskreno zahvalila.

5. Telo ljubi gibanje

Če mu privoščite redno in ravno prav intenzivno vadbo, vas telo zagotovo nagradi z dobrim počutjem in psihofizično kondicijo. Tudi sprva preznojena koža bo z gibanjem izločila toksine, se dobro prekrvila in zasijala v vsem svojem sijaju.

6. Ste dobro?

Razpetost med službo, družino, opravki, opravili in obveznostmi – tako življenje samo po sebi ne dopušča notranjega miru in zadovoljstva. Odgovor na vprašanje, ali ste dobro, se skriva šele v ustavljanju. Se dovolj pogosto ustavite in sprostite? Ne? Potem si že danes privoščite tek, kavo s prijateljico, sprehod ob potoku ali kar koli vas sprosti. Ne le počutje in zdravje, tudi koža nam razodene, kako dobro nam zares gre.

7. Ogledalce, ogledalce na steni povej!

Vsakodnevna in celovita nega obraza in vratu je za kožo blagodejna. Kako zelo, ugotovite po vsaki večerni negi. Uporabljajte kakovostne izdelke, ki kožo poživijo, hladijo in omehčajo, jo globinsko navlažijo in varujejo pred prostimi radikali ter oskrbujejo z vsem, kar ji zagotavlja elastičnost. Če o tem niste prepričani, se po kakovostni večerni negi le zazrite v ogledalo. To vam bržčas odgovori: »Lepa si!«

Naročite izdelke Merz Spezial ekskluzivno preko spleta!