Četiri vitamina i minerala za lijepu kožu tijekom zime

4 vitamini in minerali za lepo kožo tudi pozimi

Za mnoge ljudi je zima sinonim za suho kožo in razpokane ustnice. Ni vedno ene razlage, ki bi pojasnila vse razloge, zakaj se to zgodi, toda zimski čas in hladno vreme zagotovo povzročata davek na vaši koži. V hladnih pogojih koža reagira tako, da zoži žile kar telo zaščiti pred prekomerno izgubo toplote. Nenehne nizke temperature zmanjšajo izločanje žlez lojnic, zato se koža izsuši in postane ranljiva.

Seveda, če imate kakršnokoli bolezen kože, se morate obrniti na zdravnika, toda preden boste to storili, je morda vredno preveriti, koliko nujno potrebnih mikrohranil zaužijete pozimi.

Vitamin C

Vitamin C je star prijatelj za lajšanje neštetih zdravstvenih težav. Še ena korist, ki jo lahko dodamo na dolg seznam pozitivnih učinkov vitaminov C, je njegova vloga pri ohranjanje normalne zdrave kože.

Antioksidanti, če že ne veste, pomagajo telesu v boju proti "prostim radikalom", ki so škodljive snovi in  pospešujejo staranje kože ter slabijo imunski sistem.

Vitamin C ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože, kar je pomembno tudi pri preprečevanju suhe kože v hladnem vremenu.

Vitamin E

Vitamin E je nujno potreben za ohranjanje vlažnosti in zaščite kože v zimskih mesecih. Kot antioksidant zagotavlja enake koristi kot vitamin C. Kaj pa še počne? Vitamin E je ključen za celično presnovo, saj krepi stene kapilar in omogoča boljši pretok hranil do celic.  Ko je vaša koža suha in razpokana od mraza, vitamin E neguje vašo kožo od znotraj. Vidna posledica pomanjkanja vitamina E so na primer starostne pege.

Biotin

Biotin se včasih imenuje „vitamin H“ zaradi nemške besede „haar“ in „haut“, kar pomeni lasje in koža. Pomanjkanje biotina lahko povzroči suho kožo in izpuščaje okoli oči. Z vzdrževanjem ravni biotina lahko pomagate ohraniti mladostni videz kože in zdrave lase ter nohte.

Cink

Cink je element v sledovih, ki usmerja več kot 300 encimskih procesov. Cink prispeva k ohranjanju zdrave kože, kosti, las in nohtov ter k ohranjanju vida. Ima vlogo pri sintezi DNK, pri presnovi kislin in baz, ogljikovih hidratov, maščobnih kislin in mikrohranil. Pomanjkanje cinka lahko povzroči suho, razdražljivo kožo. Priporočeni dnevni odmerek cinka je 10 mg.

Zdravje vaše kože prihaja od znotraj

Kadar je vaša koža izsušena, je vaš prvi instinkt, da posežete po serumih, kremah in oljih na zgornji polici v vaši kopalnici in poskušate zaustaviti izbruh težav. Ampak dejstvo je - zdrava koža ni odvisna samo od nege na površini kože… izgled kože je povezan s tem kaj dogaja v notranjosti vašega telesa.

Merz Spezial dražeji so odlično prehransko dopolnilo z vitamini in minerali, ki poskrbijo za zdravje vaše kože od znotraj s čimer boste zmanjšali možnost za pojav izsušene kože tudi pozimi.

Naročite izdelke Merz Spezial ekskluzivno preko spleta!