Hialuronska kislina ima ključno funkcijo pri mladostnem videzu kože

Vse o hialuronski kislini

Hialuronska kislina je naravna sestavina, ki se neprestano tvori v našem telesu, a z leti njena količina pada. Z uporabo raznih izdelkov lahko sami poskrbimo za povečano količino hialuronske kisline v koži. Še posebej suha in zgubana koža jo namreč potrebuje.

Hialuronska kislina – naravna vlažilna učinkovina v našem telesu

Hialuronska kislina ali hialuronan je polimerna sladkorna molekula, ki se naravno nahaja v človeškem telesu, kjer ima številne pomembne vloge. Ima sposobnost vezave velike količine vode in je pomembna sestavina medceličnine

Najpomembnejša funkcija hialuronske kisline je, da zadržuje vodo in tako nadzoruje vlažnost tkiv. 
Največ jo najdemo v koži, kjer se nahaja skoraj polovica vse hialuronske kisline, ki je prisotna v telesu. V večjih količinah jo najdemo tudi v sinovialni tekočini, ki je potrebna za delovanje sklepov, in očesni tekočini, kjer vlaži očesno zrklo.

Hialuronska kislina in koža

Zadrževanje vode in primerna vlažnost kože, kjer ima pomembno vlogo tudi hialuronska kislina, sta zelo pomembni za vzdrževanje mladostnega videza kože. 

S primerno navlaženostjo kože dosežemo, da je ta napeta, prožna in sijoča, za to pa je potrebna zadostna količina hialuronske kisline. 

S staranjem se v zgornji plasti kože – povrhnjici – zmanjšuje količina nastale hialuronske kisline, hkrati pa nastajajo molekule, ki so krajše in zato lahko zadržijo manj vode. 

Zmanjšanje količine hialuronske kisline v koži se navzven kaže kot suha in zgubana koža.

Poleg staranja zmanjšujejo količino hialuronske kisline v koži tudi ultravijolično sevanje, tobak in drugi škodljivi vplivi stresa in okolja. Obstajajo mnogi izdelki, s katerimi lahko povečamo količino razpoložljive hialuronske kisline, ki se lahko vgradi v kožo.

Hialuronska kislina za svež in mladosten videz

Na trgu obstajajo mnogi izdelki s hialuronsko kislino, ki pomagajo izboljšati navlaženost in napetost kože. Hialuronsko kislino lahko uživamo na primer v kapsulah ali jo nanašamo na kožo. 

Najboljše je, če hialuronsko kislino zaužijemo, saj se v prebavilih absorbira in se glede na potrebe razporedi po telesu. Del zaužite hialuronske kisline pride do kože, kjer nadomesti izgubljeno hialuronsko kislino. 

Merz Spezial Hydro Glow Beauty kapsule vsebujejo specifično kombinacijo osnovnih hranil za čudovito in sijočo kožo, t. i. formula Cellular Skin Active. Gre za posebno formulacijo, usmerjeno v delitev celic kot sestavni del regenerativnega procesa*, ki je za kožo izjemno pomemben. 
 

Cellular Skin Active formula:
•    kompleks esencialnih hranil (koencim Q10, vitamin B12, selen in železo)
•    pospešuje regenerativne procese v koži*

Hialuronska kislina v kapsulah kožo dodatno navlaži še od znotraj, vitamin C pa jo ščiti pred oksidativnim stresom ter deluje skupaj z izvlečkom šipka in drugimi znanimi lepotnimi sestavinami.


Več o Merz Spezial Hydro Glow Beauty kapsulah

Ker se zdrava in sijoča koža začne od znotraj navzven!

* Vitamin B12, železo in folna kislina imajo vlogo pri delitvi celic.
 
Viri:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4754297/
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25014997
4. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25877232
5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17716251
6. https://www.healthline.com/nutrition/hyaluronic-acid-benefits
7. www.ffa.uni-lj.si/fileadmin/datoteke/Knjiznica/diplome/2015/Kravos_Klara_dipl_nal_2015.pdf

Naročite izdelke Merz Spezial ekskluzivno preko spleta!