Dočarajte spa u vlastitom domu

Pričarajte si SPA kar doma!

V času karantene je izgovor, da nimamo časa, odveč – vsaj enkrat tedensko si lahko privoščite popolno razvajanje celotnega telesa in duha. Glede na to, da SPA centra še nekaj časa ne boste videle, je najbolje, da si tako razvajanje pričarate kar doma!

Ustvarite vzdušje.

Ugasnite luč v kopalnici in prižgite svečke (če imate dišeče svečke, še toliko bolje). Predvajajte si glasbo, ki vas pomirja in sprošča ter si privoščite kozarec dobrega vina.

Sprostite se in se posvetite izključno sebi.

Utišajte svoj mobilni telefon in se za urico ali dve odpovejte tehnologiji – ne bo konec sveta, če ne boste v vsakem trenutku dosegljive. Nehajte brati aktualne novice in se oddaljite od vse negative, ki se trenutno dogaja okoli vas.

Poskrbite za nego svojega telesa z domačim pilingom.

Piling za telo je eden od tistih izdelkov, ki ga pri nakupu kozmetike dostikrat pozabimo vključiti na nakupovalni seznam. Če ste tudi vi ena izmed tistih, ki pilinga nima v svojem asortimanu izdelkov, ne skrbite – čisto enostavno ga lahko pripravite tudi doma!

Vse, kar zanj potrebujete, je žlica rjavega sladkorja, žlica ovsenih kosmičev ter nekaj žlic olivnega olja. Vse zmešajte in piling nanesite na kožo. Pri masiranju uporabljajte krožne gibe – ne hitite, temveč uživajte v vsakem gibu. Piling na koncu odstranite z brisačo in kožo sperite s toplo vodo.

Lasem in koži obraza privoščite hranljivo masko.

Če so vaši lasje suhi, utrujeni in brez pravega leska, vam bodo zelo hvaležni za razvajanje z negovalno masko.

Tudi masko lahko brez problema pripravite iz živil, ki se nahajajo v vaši kuhinjski omarici – zmešajte 4 žlice olivnega olja in 2 žlici medu ter masko nanesite na lase vsaj za 30 minut. Lase po uporabi šamponirajte kot običajno. Domača maska bo vaše lase nahranila in jim povrnila mehkobo ter sijaj.

Medtem, ko se vaši lasje veselo razvajajo, poskrbite tudi za svojo kožo obraza. Najprej jo temeljito očistite, potem pa nanjo nanesite masko. Predlagamo 4 žlice zmletih ovsenih kosmičev, žlico medu in rumenjak. Ali pa še bolj enostavno, banano zmešajte z žlico sode bikarbone.  Pustite delovati 15 minut, nato izperite in nanesite kremo.

Ne pozabite na urejene nohte

Roke in urejeni nohti so tisti del telesa, ki ga radi zapostavimo. Naj vam bodo urejeni nohti in negovane roke v ponos tudi doma. Roke najprej temeljito umite z milom. Nohte pristrizite na želeno dolžino, ki naj bo usklajena. Vedno začnite pri mezincu in nadaljujte proti palcu. Nato nohte spilite, da odstranite ostre robove, in jih oblikujte po želji. Brusite le v eno smer, sicer se vam bodo nohti cepili!

Ko so vaši nohti oblikovani, se posvetite obnohtni kožici. Najprej jo zmehčajte z uporabo kvalitetne kreme za roke ali olja. Če je zrasla čez nohtno ploskev, jo nežno potisnite nazaj. Suho in posušeno ali razpokano odstrizite z dobrimi škarjicami. Po želji nanesete še lak. V tem primeru nohte razmastite, drugače se lak ne bo prijel.

Po kopanju kožo navlažite.

Na še vlažno kožo nanesite vlažilno mleko ali losjon za telo. Tako boste poskrbele, da bo celotna koža telesa mehka, gladka in nahranjena. Če je vaša koža suha, pa rajši nanesite maslo za telo – le-to je bolj gosto in vsebuje večji delež hranljivih sestavin.

Prosite svojega partnerja, da vas zmasira.

Ker bi pri obisku SPA centra dobile tudi masažo, za njo ne smete biti prikrajšane! Prosite svojega partnerja, da si vzame tiste pol urice in se vam popolnoma posveti.

Preprosto povedano – dovolite si samo uživati.

Oblecite se v udobna, mehka oblačila in nadaljujte s svojim sproščenim SPA vzdušjem tudi izven kopalnice. Oglejte si najljubšo serijo in si privoščite tisto hrano, ki vam še posebej tekne (četudi veste, da obstajajo bolj zdrave opcije). Nič ni narobe s tem, če se vsake toliko časa malo pregrešite!  

Za konec pa si zapomnite, da je veliko stvari, za katere ste lahko v življenju hvaležne - iz vsake negativne situacije lahko vedno potegnemo nekaj dobrega. Kdaj bomo spet imeli priložnost, da bomo lahko cele dneve s svojimi otroci in partnerjem – z ljudmi, ki so nam najdražji? Izkoristite ta čas in situacijo obrnite sebi v prid. Na koncu dneva je namreč daleč najpomembnejša ljubezen in ljudje, s katerimi to ljubezen delimo.

Imejte se rade in ostanite zdrave!

Sara Papler Dvornik, un. dipl. kozmetologinja

Naročite izdelke Merz Spezial ekskluzivno preko spleta!