9 lastnosti lepe ženske

Naj zažari vaša notranja lepota

Družba ženskam že od nekdaj postavlja stroge lepotne norme in ideale. Če je še pred nekaj desetletji za lepo v zahodnem svetu veljala ženska z “običajno” postavo, kot sta Marilyn Monroe in Rita Hayworth, so današnji lepotni ideali skorajda nedosegljivi za povprečno žensko, če ne poseže po drastičnih metodah, kot so zahtevne diete, naporni treningi ali celo plastične operacije.

Preredko se v današnjem svetu, polnem idealnih retuširanih teles, zavedamo, da lepota ni le tisto, kar vidimo z očmi, temveč predvsem tisto, kar začutimo, ko žensko srečamo. Energija, ki jo oddaja, obnašanje, mimika in način govora so elementi nebesedne komunikacije, ki nam o dami povedo največ.

10 lastnosti, ki zaznamujejo lepo žensko

1. Pogum

.Pogumna ženska ve, kaj hoče, si svoje želje upa jasno in glasno izreči in naredi vse, za to, da jih uresniči. Ne dovoli strahu, da bi jo ohromil ali oviral pri doseganju njenih ciljev, ne zasebnih in ne poslovnih. Zanjo je samo nebo meja.

2. Samozavest

Samozavestna ženska ve, kaj zna in zmore, in nikomur ne dovoli, da bi jo podcenjeval. Obvlada asertivno obnašanje, odkrito izraža svoja mnenja, prepričanja, pravice, potrebe in čustva, pri čimer pa upošteva tudi želje svojih sogovornikov.

3. Inteligenca

Inteligentna ženska ima visoke standarde in jasne cilje, sposobna je kreativno delovati in zadostiti svojim standardom ter doseči cilje. Ve, da lahko uresniči vse – ob pravi priložnosti, na pravi način, s pomočjo pravih ljudi. Ovire na poti do njenih ciljev so zanjo zgolj kamenčki na cesti, ki jih mimogrede odstrani.

4. Drznost

Drzna ženska zna izkoristiti vsako priložnost sebi v prid, ni je ne strah in ne sram pristopiti kadarkoli h komurkoli. 

5. Svoboda

Sodobna ženska ne potrebuje dovoljenja od nikogar. Ekonomsko neodvisna ženska ne sprašuje za dovoljenje, vse odkar se je odselila od staršev. Kdaj pa kdaj naredi tudi kaj narobe, a se drži načela – naredi, nato se opravičuj (če bo treba). 

6. Pozitivnost

Vizionarji, ljudje, ki si upajo sanjati in polno živeti svoja življenja, verjamejo v pozitivne vrednote in na njih gradijo svoje življenje. Ne prepustijo se negativnim mislim, ampak si jih priznajo in premagujejo z ustvarjalnim razmišljanjem.

7. Strast

Strastno se zavzema za stvari, ki so ji v življenju pomembne, pa naj gre za protestiranje proti kršenju človekovih pravic ali pogajanja o lokaciji za družinske počitnice. Ne pristaja na stvari, ki je ne osrečujejo.

8. Empatija

Sposobnost empatije in vživljanja v sočloveka je tista njena lastnost, ki da vsakomur vedeti, da ga opazi in čuti. Empatija je lepilo, ki povezuje njene odnose z ljudmi, ki jo obdajajo. Zaveda se, da je empatična ženska srčna in čutna, da sprejema druge in jih ne obsoja – s čimer na koncu dneva osreči tudi sebe.

9. Smisel za humor

Ženske, ki živijo s polnimi pljuči, imajo odličen smisel za humor. Kako dolgočasen bi bil svet, če se ne bi znali ponorčevati iz sebe!

10. Karizmatičnost

Če na nekem dogodku srečate sto ljudi, koliko od njih si jih boste zapomnili? Verjetno nič več kot pet. Karizmatične, seveda. Karizma je tisti neopredeljivi “faktor X”, šarm, s katerim nas nekateri ljudje preprosto očarajo in v trenutku posrkajo vso našo pozornost.

Vsaka ženska je lepa na svoj enkratni in unikatni način. Najlepša je takrat, ko zažari njena notranja lepota, ko je popolnoma svobodna in se ne uklanja pravilom, ki jih neprestano narekuje družba. Zato, drage dame, ne hrepenite po nedosegljivi zunanji lepoti, temveč živite vsak trenutek svojega življenja, kot da je zadnji, in se ob tem odlično zabavajte.

Naročite izdelke Merz Spezial ekskluzivno preko spleta!