Naj zasije vaša notranja lepota

Lepotni ideali in ženske

Z naslovnice skoraj vsake tako imenovane ženske revije ali spletnega portala v bralke zre popolna lepotica, ob kateri se večina bralk sama sebi zdi neprivlačna.

Z notranjo lepoto do srečnega življenja

No, ne smemo pozabiti, da se ti obrazi z naslovnic iz popolnoma običajnih v fatalne prelevijo s profesionalno pomočjo vizažistov, frizerjev, fotografov in obdelovalcev fotografij, ki naredijo iz povprečne ženske nadzemsko bitje. Najprej na zaslonu računalnika zgladijo in primerno obarvajo kožo na obrazu in telesu, odstranijo gube, celulit, tetovaže in še kakšen odvečen detajl, ki slabo vpliva na popolnost fotografije.

Premagajte lepotne ideale

Lepotice, ki jih vidite v medijih, v živo niso podobne fatalnim ženskam na svojih fotografijah. Verjetno jih na ulici ne bi prepoznali, tako zelo »običajne« ženske so to. Zato k tem neresničnim lepotnim idealom res ne gre stremeti in biti nezadovoljne s tem, kar je narava namenila vam. Prav nasprotno! Pomembno je, da ste zdravi, da se lahko gibljete, čutite in veselite.

Življenje je pre-kratko, da bi se sekirali zaradi pre-tankih las, pre-širokih bokov, pre-majhnih prsi in pre-velikih nosov. Pre-magajte svoja pre-pričanja o tem, da imate nekaj pre-majhno, pre-veliko, pre-tanko, pre-debelo, pre-široko ali pre-ozko. Vse imate in vsega ravno prav, da lahko uživate v vsem, kar vam življenje ponuja.

Je sreča v popolnem videzu?

Vas zanima, kaj je tisto, kar močno vpliva na srečo? Ne, ni popoln videz. Za najdlje trajajočo študijo o sreči na svetu velja študija, ki jo med študenti na Univerzi Harvard in prebivalci Bostona iz različnih ekonomskih in socialnih okolij izvajajo na Medicinski fakulteti na Harvardu že več kot 70 let. Raziskovalci so v študiji prišli do presenetljivega odkritja. Ugotovili so, da imajo najmočnejši vpliv na zdravje ljudi njihovi odnosi z bližnjimi in kako srečni so v teh odnosih.

Raziskava je pokazala, da iskreni odnosi z bližnjimi pomagajo ljudem v težkih trenutkih v življenju ter upočasnjujejo mentalno in fizično staranje, hkrati pa so bolj pomemben kazalnik daljšega in srečnejšega življenja kot družbeni status, inteligenčni količnik ali geni. V omenjeni študiji se je namreč izkazalo, da so pri 80 letih bolj zdravi tisti ljudje, ki so bili pri 50 najbolj zadovoljni s svojimi odnosi z ljudmi okoli sebe, kar nedvomno potrjuje pomembnost kakovostnih odnosov.

Naj zasije vaša notranja lepota

Tisto, kar zares šteje, torej ni zunanja lepota v skladu s (trenutnimi) lepotnimi ideali, ki jih ženskam (pa tudi moškim!) nenehno zastavlja družba, ampak tisto, kar se dogaja znotraj vas, vaš notranji svet, ki mu lahko rečemo tudi notranja lepota. Ta zasije takrat, ko sprejmete sami sebe in se vzljubite.

Nekateri psihologi pravijo, da mora vsak človek najprej vzljubiti sebe, šele takrat je zares sposoben ljubiti svojega partnerja. Lepo poskrbite torej v prvi vrsti zase, le tako boste lahko poskrbeli tudi za svoje najbližje. Odpustite si napake, sklenite premirje s svojimi težnjami po popolnosti in vedno s seboj govorite s prijaznim notranjim glasom. Zaznajte svoje želje in potrebe ter jih jasno in glasno izrazite tistim, ki se jih tičejo. V poznavanju sebe in svojih potreb ter njihovem izražanju leži bistvo vaše sreče in dobrih odnosov z ljudmi okoli vas.

Dobri odnosi so ključ do srečnega življenja

Če gre verjeti harvardskim raziskovalcem, se torej ključ do dolgega, srečnega in zdravega življenja skriva v kakovostnih odnosih, ljubezni in veselju. Dovolite si ljubiti in se smejati, ne izgubljajte dragocenega časa z ljubimi zaradi majhnih in nepomembnih zamer. Življenje je prekratko za zamujene priložnosti, uživajte v njem tukaj in zdaj. 

Naročite izdelke Merz Spezial ekskluzivno preko spleta!