Kako se spopadati z izpadanjem las po porodu

Večina novopečenih mater opazi občutno izpadanje las nekaj mesecev po porodu. Poleg tega se lahko običajna izguba las, ki se med nosečnostjo zaustavi, zgodi naenkrat.

V povprečju ženske izgubijo 100 las na dan od skupno 100.000 lasnih mešičkov – po porodu pa boste morda ugotovili, da jih izgubljate veliko več. Ta pojav je znan kot poporodno izpadanje las in je popolnoma normalen ter začasen. Nastane zaradi upadanja ravni estrogena in zaradi dejstva, da je normalno izpadanje las (lasje v »telogeni« fazi) med nosečnostjo v mirovanju.

Nežno oblikovanje pričeske

Izogibajte se pričeskam, ki vlečejo ali obremenjujejo vaše lase, kot so kite ali kodri. Če uporabljate sušilec za lase, ga preklopite na hladno nastavitev in se izognite česanju mokrih las, saj so v tem stanju bolj nagnjeni k lomljenju. Malenkost več pozornosti med vašo rutino oblikovanja pričeske lahko dela čudeže!

Hranjenje od znotraj

Jejte veliko sadja in zelenjave, bogate z vitamini, flavonoidi in antioksidanti, ki nahrani vaše lasne mešičke in spodbuja rast. Prehranska dopolnila kot so na primer kapsule Merz Spezial Hair,  v ustreznih odmerkih okrepijo zdravje las in povečajo njihov volumen.

Znebite se stresa

Pomanjkanje spanja in čustvena skrb za vašega otroka povzročata veliko stresa, kar lahko vsekakor poslabša stanje poporodnega izpadanja las. Morda nimate časa za vsakodnevno meditativno jogo, vendar si lahko vseeno ogledate nekaj Youtube vodičev za izvajanje trebušnih dihalnih tehnik, ki jih lahko prakticirate kadarkoli – tudi med dojenjem!

Naročite izdelke Merz Spezial ekskluzivno preko spleta!