Kako se pobrinuti za svoju kožu prije zime

Kako lahko poskrbimo za svojo kožo pred zimo

Čeprav nas poletje napolni z energijo, pa so brezskrbni dnevi, polni sonca, morja ali klora, naporni za našo kožo. V jesenskih dneh je zato pomembno, da poskrbimo za svojo kožo in jo pripravimo na prihajajočo zimo. Zbrali smo pet nasvetov za obnovitev kože po poletju, ki bodo poskrbeli, da bo naša koža spet lepa in sijoča.

1. Čiščenje

Prvi korak do sveže in lepe kože je, da jo temeljito očistimo in odmašimo pore. Ker je naša koža izčrpana od mnogih dejavnikov, ki jim je bila izpostavljena v poletnih mesecih, moramo uporabiti bolj blage izdelke, ki ne bodo kože še bolj obremenili. Za bolj temeljito čiščenje lahko poleg rednega čiščenja kože v svojo rutino vključimo še uporabo čistilnih mask.

2. Piling

Ko se koža obnavlja, nastajajo nove kožne celice, stare pa se nabirajo na površini kože in se počasi odstranijo. Po poletju je odmrlih celic običajno še več, kar lahko koži daje suh in izčrpan videz. Da pospešimo odstranitev starih celic, uporabimo piling, ki mehanično odstrani odmrle celice, hkrati pa spodbudi krvni pretok in pospešuje obnovitev kože. Ko se znebimo odmrlih celic, koža postane bolj prepustna in zato tudi bolje navlažena.

3. Vlaženje in obnova

Za zaščito kože je pomembno tudi, da je zadostno navlažena. Če je koža suha, slabše opravlja zaščitno funkcijo in lažje se pojavijo razne okužbe ali poškodbe. Za hidratacijo kože poskrbimo z zadostnim vnosom tekočin v telo in uporabo vlažilnih krem. Pomembno vlogo pri vzdrževanju primerne vlažnosti kože imata kolagen in hialuron, ki sta sestavini kože, ki lahko nase vežeta velike količine vode in tako dajeta koži napet in sijoč videz. Sončni žarki, ki smo jim izpostavljeni med poletjem, zmanjšujejo količino kolagena in hialurona, kar skupaj z drugimi zunanjimi dejavniki, kot sta sol in veter, dodatno izsušuje kožo. Da bo koža prožna in čvrsta, jo moramo po poletju še bolj vlažiti. 

4. Vitamini in minerali

Da se koža temeljito obnovi in osveži, ni dovolj, da za njo skrbimo le od zunaj. Za sijočo in zdravo kožo je pomemben tudi zadosten vnos potrebnih hranil. Mnogo vitaminov in mineralov lahko dobimo z uravnoteženo prehrano, ki vsebuje veliko zelenjave in sadja. Za še lepšo kožo pa vam priporočamo prehranska dopolnila z izbranimi vitamin in minerali.. Priporočamo vam Merz Spezial Dragees, ki vsebujejo vitamine in minerale, ki poskrbijo za zdravo kožo, lase in nohte od znotraj.

5. Koža, ki blesti

Koža, ki je zadosti hidrirana in nahranjena  vitamini in minerali bo delovala sveže. Dodatno bomo videz kože izboljšali z nego, ki vključuje sestavine, ki spodbujajo nastajanje kolagena. Kolagen koži daje prožnost in zgladi obrazne gubice. 

Naročite izdelke Merz Spezial ekskluzivno preko spleta!